INTRODUCTIE EN VISIE

Introductie

Tegenwoordig komen we veel lichamelijke klachten tegen die met de diagnostische mogelijkheden van nu niet kunnen worden verklaard. Dit zijn de zogeheten functionele klachten. Twintig procent van de bevolking heeft er in meer of mindere mate last van. Van de mensen die met een lichamelijke klacht de huisarts bezoekt, wordt bij 30% tot 50% geen objectieve lichamelijke afwijking gevonden. Deze groep voelt zich hierdoor onbegrepen. Ze ervaren de klachten vaak als een vervelende last in het dagelijks leven.

Binnen mijn praktijk zie ik dit soort gevallen dagelijks. Het gaat om zowel chronische- als acute klachten. Met het verstrijken van tijd kunnen de functionele klachten zich ontwikkelen tot klachten met aantoonbare weefselschade. Preventie en onderhoud(het behouden) van de gezondheid is daarom belangrijk. ‘Voorkomen is beter dan genezen’.

Visie

Klachten zie ik als wegwijzers. Ze zijn een feedback van ons lichaam en ze geven inzicht in onze balans. Ze vertellen ons iets. Inzicht in het ontstaan van de klachten geeft bewustwording.

Mijn credo:

‘van bewust naar gezond’

Bewustwording is de eerste stap voor mij als therapeut en ook voor de mensen die bij me komen, op weg naar herstel. Wat is er aan de hand. Ik maak bewust door inzicht te geven in het gezondheidsprobleem. Door uitleg te geven over factoren die invloed hebben gehad op het ontstaan van de klacht en de klacht in standhouden. Ik denk mee over bepaalde gewoontes of gedrag, hoe deze te veranderen voor een beter resultaat. Ik behandel en probeer ook te motiveren.

Gezonde leefwijze

Uit studies blijkt dat veel gezondheidsklachten direct of indirect zijn gerelateerd aan een ongezonde leefwijze. Het is dan ook belangrijk dat men er een gezonde leefwijze op nahoudt, met voldoende slaap en rust, gezonde voeding, regelmatige beweging. Dit klinkt banaal, maar veel van de mensen die ik dagelijks zie in mijn praktijk, leiden een jachtig leven en komen moeilijk tot rust.

Voor het bereiken van het resultaat heeft ieder mens in een bepaalde mate eigen verantwoordelijkheid. Voor het behouden van de gezondheid is een intrinsieke motivatie en een actieve houding van ieder zelf, een voorwaarde.

‘bewust maken, behandelen en begeleiden’

naar meer gezondheid

…. ook voor de toekomst. Dat is mijn doel.

Omdat een multidisciplinaire aanpak vaak effectief is, werk ik samen met andere disciplines.

Hopelijk zal mijn visie leiden tot meer gezondheid, vitaliteit, vrijheid en kwaliteit van leven.

Kwaliteitsregister NRO

10144

KvK

65349784

Locaties

Saltshof 1002
6604 AE WIJCHEN

Rijksstraatweg 187
6573 CP BEEK-UBBERGEN

E-mail

info@care-inosteopathie.nl

Telefoon

085 0600 966